Als fotograaf

Carla Kesteloo

In mijn beeldende opleiding heb ik geleerd goed waar te nemen en dat heb ik in mijn leven verder ontwikkeld. Daardoor ben ik in staat als fotograaf aandacht te vestigen op het bijzondere in het gewone. Zo heb ik honderden foto’s gemaakt van kwallen op het strand in Zeeland. De schoonheid van de kwal, gewoonlijk als vies, lelijk en gevaarlijk ervaren, naar boven halen, is wat ik wilde. De kwal als een mooie bloem op het strand. “Kwallen, juwelen van de zee”, was mijn eerste grote expositie. Naar aanleiding van de expositie is het fotoboekje “Kwal uit Zee” verschenen.

Ik voel me ook sterk aangetrokken tot mensen in andere culturen: hoe mensen leven, hoe ze eruit zien en hoe zij met hun creativiteit omgaan. Dat wil ik graag vastleggen en laten zien. Zo heb ik verschillende portretreeksen van vrouwen uit derde wereld landen gemaakt. Vergeleken met het leven hier leiden ze vaak een armoedig bestaan. Maar wat ik zag was deze vrouwen zo’n grote innerlijke schoonheid uitstralen, een grote waardigheid. In mijn portretten probeer ik die combinatie te tonen.

Ik wil mensen met andere ogen laten kijken naar de wereld om hen heen en zo belangstelling wekken voor een bepaald onderwerp. Daarom maak ik ook foto’s van de natuur en landschappen met een scherp oog voor het detail.

Of het nu om het werken als coach trainer met mensen gaat, of om het portretteren van mensen of het vastleggen van de natuur, in mijn creativiteit speelt verwondering over de schitterende diversiteit van het leven de hoofdrol.

Als fotografe maakte ik fotoreizen naar: Nepal, Costa Rica, Indonesië, Thailand, Maleisië, Brazilië, Ghana, Zuid Afrika, Antillen, Australië, Rusland. En ik verbleef een jaar in Singapore (1995), waar ik verschillende reportages heb gemaakt.

Home | Fotografie | Als fotograaf